3/17/2014

Jonas Kaufmann al Liceu: Premium i "Castigum"


17/03/2014

Avui, a les 15:38, he rebut un mail del Liceu, amb aquets contingut:
Recital Jonas Kaufmann des de Zona Premium
El proper 28 de març tindrà lloc l’esperat recital del tenor  Jonas Kaufmann, on podrem gaudir de la seva  prodigiosa veu  amb Viatge d’hivern de Franz Schubert. 
Donat el gran èxit del recital, hem creat un nou aforament que permetrà gaudir-lo d’una forma molt especial.  Des del fossat de l’orquestra, situat al mateix nivell de la platea i amb un número molt limitat de seients: 84 localitats Premium per veure Kaufmann des de molt a prop. Com a abonat disposeu d’un període preferent per adquirir la vostra localitat abans que la resta del públic, fins el 20/03/04. Podeu comprar-les des del web del Liceu o a les taquilles del Teatre.

Amb una foto distorsionada a l'ample del tenor, el Liceu anuncia la posada a la venda d'unes localitats extres, a la Zona Premium (?), per facilitar l'accés al recital dels seguidors de Kaufmann que s'han quedat sense entrada fer uns calerons més, aprofitant que, ara si, l'alemany és un tenor que desperta passions i arrossega a legions de fans. No com al 2010, on, sent ja un tenor de renom mundial, no era massa conegut mediàticament pel públic del Liceu, i va haver de suspendre un recital perquè no havia venut ni la meitat d'entrades (amb una altra excusa, evidentment).

Ara Kaufmann ja és adorat, amb motiu, pel nostre públic - encara més després del seu fastuós Werther del MET, emés per cines el dissabte passat - i, si amb 84 seients addicionals, a 150€, es pot treure 12.600 eurets de més, doncs benvinguts siguin.

Però...a on es situaran aquestes localitats? El correu ho diu molt clar: "un nou aforament que permetrà gaudir-lo d’una forma molt especial.  Des del fossat de l’orquestra, situat al mateix nivell de la platea"
(això de gaudir-lo d'una forma molt especial és negreta del Liceu, no meva, i no sé exactament en què consisteix la "especialitat")

O sigui, indica que els seients estaran per davant de la primera fila, guanyant una mica d'espai al fossat. Altres veus apunten que anirien a l'escenari, darrere del cantant, de cara al públic, però no és això el que diu la nota.

Per la imatge de la web de venda d'entrades, no es pot deduir clarament si es una cosa o l'altra: 




Si és la primera opció, els seients "premium" em sembla una autèntic "castigum", una veritable pressa de pèl respecte a les persones que es van afanyar, al seu moment, a comprar les primes files de platea. No és el meu cas ara, estic al tercer pis, però si ho he fet altres vegades, i em molestaria molt, però molt, que em posessin tres files davant. Tant, que segurament, amb altres persones conegudes que també possiblement estarien a primera fila, no m'estranyaria que haguéssim fet alguna acció de protesta. Una xiulada, per exemple? (ei, abans de sortir el Jonas, per suposat!).

I si realment els "premiums" van darrera del cantant, es una mostra més de descoordinació, doncs no és el que diu la nota.

Dos curiositats: 

la URL de l'enllaç és aquest (ho podeu comprovar a la imatge superior):
http://ebm.cheetahmail.com/c/tag/hBTJwXhB8fG9zB8430FAAAZXye0/doc.html?t_params=http://www.liceubarcelona.cat/detall-obra/obra/les-contes-dhoffmann-2.html
  • Què és cheetahmail?
  • Què pinta aquí el "detall de l'obra de Les contes d'Hoffmann"?
I la segona:
Quan he rebut el mail, he entrat de seguida a veure les entrades venudes, i n'havien 64 de disponibles. És a dir, ja se n'havien venut (o més aviat adjudicat, aventuraria jo) 20. Doncs ara, cinc hores després, continuen disponibles les 64...estrany, oi?